Min bedste veninde, Lilian, er kommet helt på toppen igen, efter at hun for et par måneder siden gik ned med stress og var nødt til at sygemelde sig. Hendes arbejdsgiver er heldigvis af den slags, at man i det firma tager symptomer på stress alvorligt, så firmaet tilbød at betale for den nødvendige behandling, så Lilian kunne komme til hægterne igen.

Hendes læge anbefalede hende at konsultere en psykoterapeut her i København, som lægen vidste havde opnået ganske gode resultater med sine behandlinger. Så det gjorde Lilian og fik også en tid til den første konsultation et par dage senere.

Hun fortalte, at psykoterapeuten var startet med at fortælle Lilian om den behandling af stress, hun kunne tilbyde. Først skal vi have de spændinger i musklerne væk, for de spændinger holder din krop i en mere eller mindre låst situation, så den på en måde bliver uimodtagelig for behandling.

Derfor lægger vi ud med terapi i København i form af massage, fortalte psykoterapeuten, som så efterfølgende ville gå over til en mere traditionel behandling i form af samtaleterapi.

Lilian fortalte mig bagefter, at et lille kvarters tid med massage havde fået hende til at slappe mere af, så hun blev mere afslappet end hun kunne huske, at hun havde været i meget lang tid. Hun var selv blevet overrasket over den behandlingsform, men hun havde bestemt indtryk af, at den var effektiv.

I morgen skal Lilian til sin anden behandling hos psykoterapeuten, og hun håber, at hun igen skal have en gang massage.