Alle har hørt skrækhistorier om, hvordan folk falder i søvn med en cigaret i hånden, og derved sætter ild til enten lagnet, tøjet eller sengetøjet. Det er en skrækhistorie, som måske kan være med til at forhindre folk i at ryge, men især nok kan få mange til at droppe en godnat-smøg i sengen inden de skal sove, og med god grund!

Der er derimod ingen brandfare ved e-cigaretterne fordi de er elektroniske. Du skal derfor trygge på en knap, for at aktivere strømmen. Hvis du falder i søvn, så stopper elektronikken med at virke.

 Den værste brandfare der kan være, er dog hvis du falder i søvn på den, og ligger på knappen. Hvis dette er tilfældet, så giver du den konstant strøm. Der er dog ikke den store brandfare, og det værste der kan ske, vil være at du brænder din fordamper af, og den skal udskiftes.

Sikker på ingen brandfare

Hvis du dog stadig er lidt nervøs omkring din el-cigaret, og er bange for at den måske bliver så varm, at den sætter ild til dig mens du sover, så kan du slukke for den. Du kan på de fleste nyere batterier trykke tre gange hurtigt, også slukker batteriet. Du skal trykke 3 gange hurtigt igen, hvis du vil tænde den, og et tryk vil ikke gøre noget. Du er derfor sikker på at brandfaren forbliver så minimal som muligt.

Med en e-cigaret er der ingen brandfare, hverken mens den ligger i lommen eller når du bruger den. Der kan dog være en brandfare, hvis du ikke tager din oplader ud af stikkontakten, såvel som der er med alle andre opladere. Det er derfor en god tommelfinger regel at fjerne opladeren når den er ladet fuldt op for at undgå brandfare med el-cigaretter.