Julefreden er væk. Du har haft en dejlig lang ferie. I festede til nytår. Alt var vidunderligt. Din krop fik lov til at hvile sig. Din hjerne blev sat på stand by. Og nu er du så tilbage på kontoret. Du kan mærke, at du ikke har fået tilstrækkeligt med hvile. Det gør ondt i nakken og skuldrene. Du kunne mærke det allerede efter bare 2 timer foran skærmen. Du forsøger måske at ignorere smerterne. Men ved du, at mange af dine kollegaer faktisk oplever det samme? Ved du, at I alle måske er godt på vej ind i et forløb, hvor en arbejdsskade bliver til en permanent skade? Vi har jo alle en tendens til at bagatellisere den lille brændende smerte omme ved nakken. Det er noget, der ikke bliver taget alvorligt. For det kan nemlig være en alvorlig arbejdsskade.

Kan være invaliderende

Du ved det godt. Alligevel forbereder du dig ikke på det værste. Og det er forkert. En arbejdsskade af den slags kan faktisk være invaliderende. Og hvis det sker, og du ikke har taget dine forholdsregler, så er du på den, som man siger. Jeg vil råde dig til ikke blot til at gå til lægen for at få sikkerhed for, at det er noget forbigående. Og måske noget smertestillende og en henvisning til en god fysioterapeut. Jeg vil faktisk råde dig til også at finde en arbejdsskade advokat som disse. Det kan godt være, at du ikke får brug for ham eller hende nu, og forhåbentligt heller ikke senere i dit liv. Men det kan godt tænkes. Og når du først lever inde i en arbejdsskade af den slags, som ødelægger dit liv, så kan du blive meget bitter på dig selv.

Du ved nemlig, at du kunne gøre noget ved det tidligere. Og bitterhed er ikke et sjovt element i dit og din families liv. Bitterhed fører til frustrationer og måske også had. Selvhad. Og det fører til dårlige tankerækker, der kan mislede dig ind i mønstre, som du aldrig havde drømt om.

Find den bedste advokat

Derfor: Find en god advokat. Det kan være der, hvor du bor. Måske bor du i Horsens. Så find en advokat i Horsens. Måske bor du i en lille, bitte by uden for Aarhus. Så find en god advokat i Aarhus, som kan henvise dig til en advokat med specialisering i arbejdsskader. Og hvorfor skal du gøre det nu, tænker du måske. Det skal jeg fortælle dig:

Du skal finde en dygtig advokat nu, fordi du ved ikke, om du vågner op i morgen med så voldsomme smerter, at du faktisk bliver uarbejdsdygtig. Og det kan koste. Ikke kun penge. Også vished om, hvad der skal ske i fremtiden.
Du er et ansvarligt menneske. Du skal tage ansvar – ikke kun for dem, du elsker – også for dig selv. Og der er ikke nogen, der siger, at det koster dig noget økonomisk at kontakte en god advokat for at få vejledning om, hvilken arbejdsskade advokat du skal henvende dig til. Lyt til mit råd. Det koster intet. Heller ikke i praksis. Kun lidt af din tid og energi.