Vi er ved at arrangere en festival. Det er en festival for dokumentarfilm. Vi har brug for mange lokaler. Festivalen består nemlig ikke kun af filmfremvisninger. Der er mange små events, hvor forskellige emner tages op. Der skal være diskussioner, der skal være kurser, der skal være happenings, der skal også være frirum, hvor festivaldeltagerne bare kan komme og være og snakke om deres oplevelser. Og så skal der være læserum, hvor man kan komme og se udstillinger over instruktørernes og forfatternes udkast og manuskripter. Der skal være fotoudstillinger. Ja, der er ikke det, som festivalen ikke skal indeholde.

Brug for lokaler

Det betyder, at vi har brug for alle mulige mødelokaler og konferencelokaler, vi kan finde. Vi er i fuld gang med at lede efter dem. Jeg har søgt på nettet: ”Mødelokaler København”. Det har givet pote. Jeg har fundet mange og har allerede lagt følere ud for at få mere at vide om hvad det koster at leje dem i den uge, vi har planlagt festivalen, skal afholdes.

Konferencelokaler?

Min kollega har søgt på samme måde: ”Konferencelokaler København”. Han har lidt mere besvær med at finde gode, store lokaler, end jeg har. Stakkels ham. Han kæmper en brav kamp for at få nogle af de firmaer, der har egnede lokaler til at aflyse bookinger og give ham lokalerne i stedet for. Vi vidste godt, at det bliver svært at finde så mange lokaler, men alligevel bliver vi ved. Vi ved af erfaring, at nogle af bookningerne på lokalerne, som vi er interesserede i, bliver aflyst. Det er i det hele taget en svær opgave at koordinere så mange aktiviteter, som skal finde sted på samme tid. Der skal jo være personale overalt, som kan vejlede og vise rundt. Der skal være sikkerhedsfolk omkring nogle af de store og kendte personligheder, som kommer. Og så skal der jo laves en masse offentlighedsarbejde omkring hele eventet i forvejen. Vi skal jo helst ikke ende med røde tal på regnskabet, når festivalen er overstået.

Meget travlt

Så ja, vi har ualmindeligt travlt. Og selv om vi lever i Corona-tid, så er vi optimistiske omkring eventet. Det skal afholdes til om halvandet år. Til den tid har vi helt sikkert styr på Covid-19 og kan komme tilbage til nogenlunde normale tilstande. Men vi er alligevel nødt til at tage højde, for at der kan komme andre lignede virusser. Og hvad gør man så? Ja, vi må prøve at forudse alle mulige scenarier.

Det betyder, at vi må stille garantier. Vi skal også bede om garantier. Vi skal reservere rettigheder til at aflyse, og midt i al offentlighedsarbejdet om festivalen, skal vi også tage forbehold og vække opmærksomhed omkring mulige forekomster af uvelkomne faktorer – og hvad vi gør, for at alle kan være sikre. De uvelkomne faktorer kan være et nyt farligt virus, eller det kan være terrorisme. Det kan være naturkatastrofer. Vi ved det ikke. Vi kan ikke forudse det. Og sikkerhedsforanstaltningerne vi forudser, vi får brug for: Vi er ikke helt sikre. Men helt sikkert noget med masker, håndsprit, afstand, vagter, bodyguards og veluddannede korps af redningsfolk og krisehåndteringspersonale.