Der er ikke så meget andet at gøre. Du bliver nødt til at booke den rejse nu. Ellers får du ballade i familien. De fleste medlemmer (Dvs. din hustru) er meget emsige og vil helst have lagt planerne lang tid i forvejen. Herunder også ferieplanerne. Det irriterer dig til tider. Men faktisk så har du det ret godt, når jeres charterferie er booket. Du ved nemlig lige præcist, hvornår du skal bede om ferie, når du ved, hvornår I skal afsted.

Respektable charterferier

Og charterrejser som her er der jo intet galt med. Faktisk er der ved at opstå en ny respekt for dem. De kan jo også meget, som det her uduelige DIY-folk ikke kan. Fx så er der altid et tilbud om forsikring på en charterrejse. Forsikringen dækker alt: Tabte kufferter, forsinkede fly, ulykker på destinationen, mv. Hvor ofte tænker du på, at du har brug for forsikring, når du går på nettet for at lede efter billige flybilletter til et eksotisk sted? Jeg tør godt væde med, at du slet ikke tænker på forsikringer.

Flyrejser på tilbud

Du tænker, at din rejse skal være billig. Du tænker, at den skal være komfortabel. Så du laver et budget, der hedder: Billige flyrejser, billigt logi, god mad, seværdigheder, lokal transport, guides. Og så ikke mere. Kan det betale sig? Ja, helt sikkert. Men du skal huske, at du får en ekstra udgift til forsikring. Og den kan være godt givet ud, hvis du fx kommer ud for en ulykke – eller bliver involveret i sådan en. Så underkend ikke værdien af forsikringen.

Du skal dog være opmærksom på, at mange rejsebureauer tilbyder dig sådan en rejseforsikring, inden du drager afsted. De spørger dig simpelthen, om du har brug for den. Det kan godt betale sig at købe deres forsikring. Det gør ikke din charterrejse billigere, men det gør den sikrere. Og hvis du har søgt efter rigtigt billige rejser, så har du også lagt mærke til, at du også får tilbud om at købe en rejseforsikring, hvis du viser interesse for den specifikke rejse. Det samme gælder afbudsrejserne, du har kigget på.

Har jeg ikke ret? Det må du da indrømme, at jeg har. Rejser uden god forsikring er næsten det samme som ingen rejse, fordi du kan komme til at bekymre dig så meget, at du slet ikke kan nyde den anderledes og smukke natur, de gode og velsmagende måltider eller de dovne formiddage på stranden, hvor brisen får lov til at herske i dit sind.

Hold øjnene åbne

Du bør derfor være på vagt, når du kigger på rejser på de forskellige portaler, der findes. Se efter om rejsen ledsages af en forsikring. Og tjek prisen – med og uden forsikring. Ligesom du ville tjekke om en feriebolig er forsikret, inden du lejer den. Det kan være lidt omstændeligt at finde den helt billige rejse til dit favoritsted, men hvis du selv er opmærksom på, hvad du har behov for, så går det fint. Og ja, du finder helt sikkert mange billige rejser til spændende steder. Her kommer så dit dilemma: Hvor skal du vælge at rejse hen?