Mos i græsplænen kan være et kæmpe problem for mange have interesserede, og der findes ikke en simpel metode til at slippe af med det. Der findes derimod en masse gode råd som du kan følge til at få bugt med mosset i græsplænen.

Hvis det kun er et lille område af din græsplæne som er ramt af mos, så kan du ved hjælp af en ganske almindelig rive fjerne mosset. Hvis problemet dog er lidt større, så kan du investere penge i en mos-rive som er speciel god til lige præcis at fjerne mos i græsplænen.

Kemisk fjernelse af mos i græsplænen

Der findes selvfølgelig også en kemisk måde at fjerne mos i græsplænen. Dette foregår ved at du hælder et stof der hedder Jernvitrol ned i græsplænen. Dette gør så at mosset bliver helt sort, og det kan derefter hurtigt rives sammen og fjernes. Det er dog ikke altid at anbefale at bruge denne kemiske metode, fordi at det aldrig er godt at hælde kemikalier ned i græsplænen. Dette skal derfor kun ses som en løsning til at fjerne mos i græsplænen hvis de andre metoder har slået fejl. Jernvitrol ses derfor oftest som en sidste udvej, når det kommer til at fjerne mos i græsplænen.

Flere gode råd til at komme mos i plænen til livs kan du finde på fjernmos.dk.