Varmepumper vinder frem, og gør dig selvforsynende

Der er fordele ved nye varmepumper, og de er specielt velegnet ved systemer med lav temperatur som for eksempel gulvvarme eller radiator. Olie, gas og fjernvarme er alle systemer til opvarmning, og her er varmepumper også en mulighed, dog er den lidt anderledes end de andre muligheder, men sørger for at gøre præcis det samme. Nemlig det at give varme. Dog er det lidt langsommere end hvis man for eksempel bruger oliefyr. Det er gratis energi, som man henter i luften eller i jorden, og man kan dermed blive stort set selvforsynende.

Varmen bliver flyttet rundt via en kompresser, som sørger for varme til huset. Der findes i alt tre forskellige typer af varmepumper. Det er jordvarmeanlæg, så er det luft til vand varmepumper og luft til luft varmepumper. Ved jordvarme bliver varmen hentet med jordslanger og varmen ender i husets radiatorer. Med udeluft bliver varmen hentet fra udeluft og ind i radiatorer eller som gulvvarme. Det kan også fungere som frisk luft ind til huset. Og der er penge at spar i det, hvilket nok også er grunden til at varmepumper vinder frem. Ved at udskifte det gamle oliefyr med for eksempel jordvarmepumpe, kan man spare helt op til 50 procent. Det er både forbrugeren der sparer penge, og så er det godt for miljøet.

Varmepumper vinder frem trods overvejelser

Når man skal have et varmepumpeanlæg, så er der flere ting man skal overveje. Først og fremmest hvilken slags varmepumpe, altså type, som dækker ens behov. Så afhænger selve jordarealet af den effekt den har på varmepumpen. Så skal man sørge for at der er parallelle kredse, i stedet for en lang slange. Der skal være et ventilationsanlæg som også giver den mængde af luft som er nødvendigt til varmepumpen. Og så skal der være friskluftsventiler, og de skal sidde korrekt og der skal være nok af dem.