Det er en regnfuld og meget grå – næsten helt mørk – dag. Og her er småkoldt. Jeg har sat varme på, fordi jeg hader at gå og småfryse. Og jeg hader at gå med strømper og sko. Jeg går altid på bare fødder herhjemme. Det er ligesom ikke vejr til at gå en lang tur i, så jeg sidder bare her og drømmer om sol og varme. I slutningen af september. Det er faktisk lidt tidligt for mig, at jeg gør det allerede nu. De drømme plejer først at komme i slutningen af oktober.

Fly til Barcelona

Men lige nu kunne jeg virkeligt godt tænke mig, at jeg havde købt de flybilletter til Barcelona, som jeg fandt i sidste uge. Det ville være så lækkert at komme ned til syden, hvor der er varmere. Og hvor folk er søde og snakkesalige. Ikke som her, hvor vi alle sammen nærmest kapsler os ind i store regnfrakker, sure miner og hverdagstravlhed.Helt ærligt: Hvad er et liv uden rejser?

Mange drømme om rejser

Drømmeriet fortsætter naturligvis. Jeg har ikke noget, jeg skal, så jeg må godt. Drømme om at finde billige flybilletter til Cambodia eller til Vietnam. Jeg har altid været fascineret af kulturerne derude. Og jeg har aldrig været der. Jeg har nogle venner, som har været der. De har vist mig nogle vidunderlige billeder derfra. Landskaber, som får en til at miste et hjerteslag. Farver, der skaber glæde. Og de har selvfølgelig fortalt om, hvor anderledes hverdagen for almindelige mennesker er derude – i forhold til vores.

Afbudsrejser måske?

Jeg må holde op med at sidde her og drømme om at finde flybilletter, der fører mig hen til spændende og eksotiske steder. Det vil bare føre til, at jeg bliver sur på mig selv, over at jeg ikke rejste, dengang jeg havde muligheden for det. Nu er realiteten jo den, at jeg helst vil vente, til vi har fået styr på Corona igen. Til den tid, så skal der købes flybilletter i massevis! Måske er det endda muligt at finde afbudsrejser.