Hej! Jeg hedder Egon, og jeg er professionel computerspiller. Jeps – det er der faktisk nogen, der er – og det er jo fedt at kunne leve af at spille computer hele dagen. Som pro-gamer er jeg dybt afhængig af mine øjne og mit syn – det giver jo næsten sig selv, ikke?

Min nethinde løste sig i højre øje

Jeg fik en rift på mit højre øje i forbindelse med en løbetur i skoven, hvor jeg var så uheldig at rende ind i en gren. Det gjorde lidt ondt, men jeg kom mig hurtigt over det – troede jeg. Der skete efterfølgende det, at mit syn blev mærkeligt ind i mellem. Jeg blev skidebange, for hvad ville der ske, hvis mit syn ikke længere var perfekt?

Øjenlæge på øjenhospital var næste skridt

Min mor er sygeplejerske, og hun blev helt vildt bekymret, da jeg fortalte hende om mine symptomer. Hun frygtede, der kunne være tale om en nethindeløsning, og den slags kan man blive blind af. Så afsted til Øjenhospitalet Danmark i en fart, så der kunne gøres noget, hvis der virkelig var tale om en løsning af min nethinde.

Jeg blev grundigt undersøgt, og desværre havde min mor ret: Der var tale om nethindeløsning! Inden jeg brød helt sammen, skyndte øjenlægen sig at fortælle mig, at de faktisk kunne reparere det. Faktisk er de de eneste i Danmark, der er i stand til at udføre de specielle laseroperationer for nethindeløsning.

Desværre var det ikke nok med laser, så jeg måtte gennem en decideret kirurgisk operation i mit øje. Men jeg var svineheldig og de var pissedygtige, for mit syn blev reddet og er i dag igen 20/20. Og jeg spiller stadig computer professionelt 🙂

Min kammerat fik øjenforkalkning (meget tidligt) og det er det, der kaldes for AMD. Ham hjalp de også. Hvis du ikke ved, hvad AMD er: https://ohd.dk/oejenforkalkning-amd/