De fleste danskere har på et eller andet tidspunkt i deres liv, været i en situation hvor der har været spare runder på arbejdspladsen, og vi ved alle sammen godt at det ikke er særligt sjovt, specielt ikke hvis man er i den udsatte gruppe af medarbejder.

Heldigvis findes der muligheder der sikre dig økonomisk, hvis du skulle være en af de uheldige der ryger i en spare runde. Ordning kaldes i danmark for a-kasse, og der findes en lang række af dem på markedet. Her er fx en hjemmeside dedikeret til kun, at hjælpe brugerne med at finde den bedste a-kasse.

Alle mennesker har forpligtelse, nogen har flere end andre. Men de fleste af os har et sted at bo, nogen bor i lejlighed imens har købt eller lejet et hus. Fælles for det hele er at huslejen skal betales, og der skal smør på brødet. Med til mange forpligtelser hører også familien, som for de fleste er noget af det mest vigtige.

Omvendt er det også det sværeste sted at fortælle om tabet af sin arbejdsplads, netop fordi familien har forventninger om, at du er med til at passe økonomien i hjemmet. Heldigvis er mange i en situation, hvor man sagtens kan beholde hus og bil hvis den ene mister sit arbejde midlertigt, ofte skyldes det at man har valgt at være medlem af en af a-kasserne.

En a-kasse er et socialt netværk, det koster en smule at være med, men til gengæld griber det dig hvis du styrter i mod afgrunden.