Jeg har ondt i hovedet. Ikke fordi jeg har slået det. Nej. Det er, fordi jeg har tænkt for meget i dag. Jeg deltager i sådan et Lean kursus, og ærligt talt, så aner jeg ikke, hvad det er, jeg er blevet kastet ud i. Det har været første dag på kurset. Kursuslederen var utroligt sød. Men i mit hoved blev der skabt kaos. Kursuslederen talte nemlig slet ikke om hvordan man kan effektivisere virksomheden. Han talte heller ikke om forbedringer og nye teknologier. Han talte meget om psykologi og om, hvordan man motiverer.

Tog fejl af målet

Da jeg fik at vide af min leder, at jeg skulle på et af de lean kurser, som de betaler os for at komme på, blev jeg glad. Men jeg må ærligt talt indrømme, at jeg er meget i tvivl om, at jeg kan gennemføre det. Det er svært at omstille sig fra en gængs tankegang til en ny. Og det var ligesom beskeden, jeg fik med mig hjem.

Jo, jo, jeg fik også en masse gode oplevelser sammen med ligesindede som mig. De har det sikkert ligesom jeg – lige nu! Hovedpine. Forvirring. Men måske har de også mod?

Fortsætter i morgen

Jeg har mod på at fortsætte Lean kurset i morgen. Men jeg vil helt bestemt gøre, alle de andre deltager – og kursuslederen – opmærksom på, at jeg har været frustreret, og er gået i seng med tankerne hvirvlende rundt i hovedet. Og hovedpine! Gennemfører jeg kurset? Det ved jeg ikke. Jeg vil prøve. Jeg har lovet min leder og mig selv at kaste al min energi ind i det. Forhåbentligt bliver det lidt mere forståeligt for mig i morgen. Nu ser vi. I første omgang skal jeg bare have hovedet på puden. Sove ud. Vågne i morgen tidlig og være parat til mange nye – og måske – svære idéer at skulle håndtere. Men jeg ved jo godt, at Lean er genialt – så jeg skal bare lære at omstille mig.