Nok er jeg meget interesseret i håndbold, men det er nu ikke ligefrem europamesterskaberne i kvindehåndbold, der skal afgøre, hvornår vi holder vores vinterferie, sagde jeg til min mand for flere måneder siden, da vi en aften sad og planlagde vores årlige ferierejse i december måned.

Jeg har selv været meget aktiv håndboldspiller på et forholdsvis højt plan – dog ikke i nærheden af landsholdet, så selvfølgelig er det oplagt for mig at følge vores håndboldpigers kampe i de store slutrunder, som jo altid bliver vist på tv, men som sagt ville jeg da ikke lade den årlige slutrunde i december måned være afgørende for vores ferieplaner.

Da vi planlagde ferien, var det allerede afgjort, hvilke lande der skulle med til slutrunden. Vi ville på ferie på Gran Canaria, og da Spanien er et af de lande, der er med i slutrunden i år, tænkte jeg, at der da var en mulighed for, at kampene blev vist på en spansk tv-kanal, som vi måske kunne se på fjernsynet på hotelværelset.

Men der blev jeg nu skuffet, for det lykkedes os ikke at finde en tv-kanal, der transmitterede kampene. Så jeg måtte nøjes med at følge med i en såkaldt live opdatering, som jeg kunne følge på internettet. Så på de tidspunkter, da Danmarks kampe i gruppespillet blev spillet, indrettede jeg mig behageligt på vores terrasse og sad med den tablet computer, min mand og jeg altid har med på ferie, og fulgte slagenes gang i håndboldkampene.

Min mand er heldigvis også ret interesseret i håndbold, så vi har siddet sammen og fulgt med i opdateringen under de enkelte kampe. Det er naturligvis langt fra det samme som at se kampene direkte på tv, men det er dog bedre end ingenting.

For et par år siden overraskede min mand mig til min fødselsdag ved at forære mig en lækker tablet, som jeg på det tidspunkt egentlig ikke rigtig vidste, hvad jeg skulle bruge til. Men jeg skal love for, at det fandt jeg ud af, for i dag er den min tro følgesvend næsten overalt, så jeg har svært ved at forstå, hvordan jeg tidligere kunne undvære sådan en.

Før jeg fik min tablet brugte jeg altid en bærbar computer, når jeg lige skulle finde et eller andet på nettet, men min fikse lille tablet har den store fordel, at den er nem at have med overalt. Hvis jeg for eksempel har fundet en spændende madopskrift på nettet og vil lave mad efter den, har jeg min tablet stående på køkkenbordet med den pågældende opskrift fremme, så jeg hele tiden kan kaste et blik på opskriften. Det er en hel del nemmere end at skulle finde opskriften på computeren og så printe den ud, hvilket jeg tidligere gjorde, fordi den bærbare alt andet lige fylder for meget på køkkenbordet, når der skal laves mad.

Tidligere tog vi også altid den bærbare med på ferie, men nu klarer vi os fint med min tablet, som fylder langt mindre i bagagen og også sparer på vægten.