Hør lige her, sagde Hans Erik ved frokosten i vores kantine en dag for nogle få uger siden, jeg synes, det ville være en fantastisk ide, hvis vi kan finde 12, der kan gå sammen i en indkøbsforening, så vi kan indkøbe printerpatroner i fællesskab. Jeg har nemlig fundet en webshop, hvor patronerne er næsten uhyggeligt billige, hvis bare man køber stort ind.

Det lød da interessant for os andre ved bordet i kantinen, for vi har vel alle oplevet, at det forekommer at være en urimeligt stor udskrivning, når man skal ud at købe blækpatroner til sin printer, så vi gav udtryk for, at det da var værd at arbejde på.

Hans Erik fortalte, at man i den webshop, han havde været inde på, kan købe helt originale patroner, så der er altså ikke tale om noget billigt skidt, der alt for tidligt løber tør for blæk, så man reelt ikke har sparet noget ved at købe dem billigt.

Det er sådan i den webshop, forklarede Hans Erik, at hvis man skal købe patroner til en enkelt udskiftning på printeren, så er prisen stort set den samme som i de fysiske butikker. Men hvis man samler en bestilling svarende til udskiftning på 12 printere, så er der tale om helt anderledes gunstige priser, så man får sine patroner til kun en anelse over det halve af de normale priser.

Og det bedste af det hele er, fortsatte Hans Erik, at der ikke er krav om, at det skal være samme type blækpatroner alle 12 – ja, der må faktisk gerne være 12 forskellige fabrikater, så derfor handler det bare om at få samlet en lille klub på mindst 12 for at kunne indkøbe billige printerpatroner af de originale mærker.

Os seks, der sad ved det bord i kantinen, var alle med på ideen, og der gik da heller ikke mere end et par timer, før Hans Erik kom og fortalte os andre, at nu havde han fået hele 16 mand med i indkøbsklubben.

Jeg spurgte ham, om udvalget i den pågældende webshop også omfatter blækpatroner til Canon, for det er en Canon-printer, jeg har derhjemme. Og det kunne han svare bekræftende på. Jeg tror faktisk ikke, at der overhovedet findes et fabrikat af printere, som webshoppen ikke har patroner til, sagde han og fortalte, at webshoppen også sælger patroner til laserprintere, men dem er der nu nok ikke så mange, der bruger hjemme privat. Se dem her.

Allerede dagen efter mødte vi andre frem med besked om, hvilken type printerpatroner, vi bruger i vores printere, og Hans Erik lavede en liste over det hele. Vi blev så enige om, at han lige så godt kunne afgive vores første bestilling med det samme, for nogle skal alligevel snart skifte patroner, mens andre så kan have dem liggende, til det bliver aktuelt.

Så her i går kom vores store pakke med billige blækpatroner, og jeg kunne til min glæde konstatere, at der rent faktisk var tale om originale patroner fra Canon, som jeg havde bestilt.