Både vores soveværelse og det tidligere børneværelse, som vi nu bruger som kontor, har i et stykke tid trængt til at blive frisket op, fordi vi ikke har malet væggene i efterhånden en del år. Min kone har flere gange påpeget det, og jeg vil selvfølgelig også gøre noget ved det.

Vi har et par gange tidligere, når vi har haft større maleropgaver, købt vores maling hos min svoger, fordi vi hos ham kan købe den til såkaldt håndværkerpris. Men der er et godt stykke vej at køre, så hvis det bare drejer sig om en spand hvid maling til væg, er jeg nu ikke sikker på, at den rabat, vi kan opnå, kan betale for udgifterne til at køre næsten 100 kilometer hver vej.

Men så i går kom der et brev fra min kones bror med en invitation til hans 50 års fødselsdag om et par uger. Min svoger er maler i Viborg, og så øjnene jeg jo straks chancen for at bestille den nødvendige maling hos ham i forvejen og så tage den med hjem efter fødselsdagsfesten. På den måde ville rabatten jo ikke skulle modsvares af kørselsudgifter, når vi nu alligevel skal op til den fest.

Og på den måde kan jeg så også udskyde malerarbejdet i godt to uger, uden at min kone vil brokke sig, for det vil selvfølgelig være tåbeligt at købe en spand maling til fuld pris nu, hvor vi snart skal besøge min svoger og kan spare over 100 kroner på sådan en spand.