Danskerne bruger stadig mere og mere elektronik i hverdagen, lige fra computere og TV til smartphones og lydudstyr. Problemet med mange af tingene er, at de forældes i løbet af kort tid. Der udkommer for eksempel hele tiden nye spil og apps, som til stadighed kræver mere processorkraft, og det er ikke usædvanligt, at en computer eller smartphone allerede efter 2-3 år ikke kan klare de helt nye softwareudgivelser.

Wupti hvidevarer

Vær på forkant med økonomien og på bagkant med elektronikken

Alt for mange fristes til at købe elektronik på afbetaling eller låne til forbruget, og det er selvfølgelig skønt af få den nye smartphone eller tablet, man altid (eller i hvert fald den seneste måned) har drømt om. Men det er en kort fornøjelse, for når dagligdagen melder sig, er økonomien endnu strammere, og der er ikke plads til at spare op. Støder du på et godt tilbud, har du ikke de økonomiske muskler til at slå til, og det kan være rigtig ærgerligt.

Selv om far og mor var gammeldags, havde de fat i noget af det rigtige, når de gerne ville lære os at spare lidt mere op. Man behøver ikke være hverken nærig eller have et mindre forbrug, selv om man sparer op. Men hvis man hele tiden sørger for at have økonomiske reserver i baghånden, kan man lettere slå til, når de gode tilbud melder sig, og på den måde kan man i det lange løb faktisk både få bedre og mere elektronik. Men det er svært.

Gå efter de billige priser på elektronik

Det siger selvfølgelig sig selv, at man skal købe det billigste sted, men i praksis har mange så travlt, at de ikke får gjort forarbejdet godt nok. Ofte er det billigere at købe over nettet, for eksempel hos de store elektronikkæder eller Wupti.com. Denne webshop er kendetegnet ved et meget bredt udvalg af både forbrugerelektronik og hvidevarer, og der er ofte ekstra gode tilbud på varerne. Det gælder ikke mindst på black friday, hvor Wupti som regel har nogle helt vilde slagtilbud.

Er du derfor lidt taktisk anlagt, kan du allerede nu begynde at lægge penge til side, så du er klar, når vi når frem til sidste fredag i november. Der er selvfølgelig også andre udsalg som for eksempel januarudsalget, der kan byde på gode tilbud, men de sidste par år har guldet uden tvivl været koncentreret på black friday.

Udnyt prissammenligningerne på nettet

Der findes flere forskellige prissammenligningstjenester på nettet, som kan understøtte dig i jagten på den billigste elektronik. Et eksempel er Pricerunner.dk, som lister priser på næsten alle typer af produkter. Et oplagt bud, når det handler specifikt om elektronik er endvidere Edbpriser.dk, og der er flere andre muligheder. Søg på det produkt, du er på jagt efter, og se straks hvor det er billigst.

Mindre butikker vil måske give rabat

Førhen var det meget normalt at prutte om prisen, men den går som regel ikke længere – i hvert fald ikke, hvis du handler hos de større kæder. Men har du en mindre lokal elektronikbutik, er det ikke utænkeligt, at der kan handles om prisen. Udnyt det, hvis du er god kunde i butikken, eller hvis du står foran at skulle købe et dyrere produkt. Måske kan I også gå flere sammen og lave samkøb af elektronik – alle tricks gælder.