For mange mennesker virker lange køreture som noget uoverskueligt og ukomfortabelt. Derfor vælger størstedelen af dem, som skal bevæge sig over store afstande, for eksempel ved ferier, at foretage transporten med fly, da det både er hurtigere og mere komfortabelt.

Mange foretrækker ikke at skulle sove i deres bil eller ønsker at undgå nattekørsel og at sidde i et bilsæde i lang tid. Der findes heldigvis en lang række tiltag, som kan gøre bilferien eller blot den lange køretur meget mere komfortabel. Ved lange køreture er det blandt andet overnatning eller kørsel om natten, som afskrækker folk fra at foretage transport over længere afstande i bil. Et hurtigt ophold på et bed and breakfast, hvor man kan få et værelse, en seng at sove i og noget mad i maven, kan gøre køreturen langt mere overskuelig, da der sker en afveksling fra blot at sidde i et bilsæde i lang tid. Det kan derfor være en god ide prioritere en god nattesøvn på sin rejse i bil, da det gør det meget nemmere og langt mere komfortabelt at fortsætte sin rejse over flere dage.

Det er som regel ganske let at finde et bed and breakfast på sin tur. Det er nemlig ofte således, at en bed and breakfast er placeret således, at det er let for chaufføren at komme dertil, da de ofte ligger tæt på store veje, og der findes ofte skilte, som angiver hvor disse er placeret langs kørebanen. Et bed and breakfast er derfor let at finde, når man er på farten og kan gøre køreturen langt mere komfortabel, da man kan få en seng at sove i og vågne med morgenmaden og på den måde være langt mere oplagt til at køre videre dagen efter. Bilture over længere afstande er derfor ikke altid ukomfortable og kan være en god form for transport, hvis man benytter sig af et bed and breakfast på farten.