Hvis du har besluttet dig endeligt at gå fra citruspresseren af plastik, som har svært ved at udnytte al saften i citrusfrugter, følger der her rådgivning til din søgning efter en erstatning. Markedet bugner nemlig med elektroniske citruspressere i alle niveauer indenfor pris, kvalitet, brugbarhed, design og egenskaber. Det kan være svært at beslutte sig for, hvor mange penge man bør investere i sin nye maskine, hvilket du her kan få hjælp til at afklare – du bør nemlig først overveje, hvad du vil bruge maskinen til.

Fordele ved mekaniske citruspressere

Effektivitet er den primære idé bag de mekaniske citruspressere. Med en citruspresser kan man effektivt tømme en citrusfrugt for dens saft, uden at man behøver skubbe, presse og slide en citrusfrugt på en plastikpresser. Den mekaniske citruspresser kan langt bedre tømme en citrusfrugt, og den kan gøre med en rigtig god hastighed. Dette sikrer muligheden for at presse mange citrusfrugter på rigtigt kort tid.

citruspresser

Professionelt brug

Hvis din nye citruspresser skal indkøbes i til professionelt øjemed, vil det helt sikkert være anbefalelsesværdigt at anskaffe sig en maskine i den dyrere ende – gerne fra 2.000kr og opefter. Her findes funktioner, som sørger for, at citruspressen er optimalt brugbar til alle citrusfrugter, om der er tale om grapefrugter, appelsiner, citroner eller andre. Endvidere findes der optimering af saftpresningen, som sikrer dig en fuldt ud tømt citrusfrugt efter endt brug – hvilket er særligt relevant, når man presser mange citrusfrugter om dagen. Her kommer den billige, almindelige citruspresser til kort, da man i længden kan spare penge ved at udnytte frugterne fuldt ud.

Brug i det private

Hvis du derimod overvejer at anskaffe dig en citruspresser til privat brug, kan du roligt kigge i den billigere ende af prisspektret. Her kan man blandt andet overveje støjniveau, som visse citruspressere udmærker sig ved at have et lavt ét af slagsen. Det tillader brug både morgen og aften derhjemme, uden at nogen i familien bliver irriterede.

Dernæst findes der udskiftelige pressekegler, som passer til forskellige størrelse frugter. Det er lidt i stil med ovennævnte til professionelt brug, dog uden den fuldstændigt maksimale udnyttelse af saften – med flere pressekegler kan man dog tilpasse keglen til frugten, således at man næsten kan udnytte al frugtens saft.

Hvis du har behov for at få fundet dig et sted, hvor du kan blive klogere på valg af citruspresser, så vil du via hjemmesiden, Husunivers.dk, kunne finde en stor test af forskellige typer af citruspressere, således du lettere kan finde den rette variant til lige netop dit behov – se mere her.

Sage BCP800 The Citrus Press

Her er en af de citruspressere, som udmærker sig til særligt professionelt brug, hvilket ses på pris- og kvalitetsniveau. Citruspresseren findes til en pris på 2.499kr, og den er særdeles effektiv og innovativ. Maskinen er udstyret med en patenteret pressekegle, som kan udnytte citrusfrugternes saft maksimalt, ligegyldigt hvilken slags citrusfrugt der er tale om.

Der er altså tale om suveræn anvendelighed, som også kombineres med stilrent og enestående design. Motoren har en særdeles god ydeevne, samtidigt med at lydniveauet holdes lavt, så maskinen ikke støjer for meget ved brug. Endvidere er den let adskillelig, så den nemt og effektivt kan renses efter endt brug.

Phillips HR2752/90

Denne maskine er optimal til brug i hjemmet – både kvalitets- og prismæssigt. Citruspresseren fra Phillips sælges til den nette sum af 471kr, hvilket er overkommeligt til privat forbrug. Der er også her tale om en motor, som ikke genererer unødvendigt støj, således at man ikke vækker familien om morgenen, når man laver juice til hele flokken.

Endvidere har citruspresseren en ganske effektiv funktion, som gør den brugbar i køkkenet – den er udstyret med et udløb, der tillader, at man presser citrusfrugternes saft direkte ned i et glas eller en skål. Dette er suverænt i forhold til madlavning, da det gør hele processen lettere.