Det var et pudsigt sammentræf, at jeg efter mere end 30 år i sidste uge mødte en af mine gamle skolekammerater, Leif. Vi havde besluttet, at vi ville have udskiftet alle vinduerne i vores hus, fordi de efterhånden var blevet temmelig ringe, og flere af dem var punkteret. En energikonsulent havde rådet os til udskiftningen, fordi de gamle vinduers isoleringsevne efterhånden ikke levede op til dagens standard.

Og så kom der en erfaren tømrersvend og en lærling fra det firma, jeg havde hyret til udskiftningen, og jeg kunne med det samme se, at tømrersvenden var Leif. Han fortalte, at han i efterhånden en længere årrække udelukkende havde beskæftiget sig med at montere nye vinduer på Sjælland, mens han lod andre om firmaets andre former for tømrerarbejde.

Det er nemlig sådan, forklarede Leif, at det tømrerfirma, jeg arbejder for, har specialiseret sig i udskiftning af vinduer efter at vi er blevet eneforhandler af Rationel vinduer i København. Der er rigeligt med kunder til udskiftning af vinduer, så jeg har nok at gøre uden at skulle beskæftige mig med andet tømrerarbejde.

Leif fortalte, at efter den nye regering har lovet at genindføre skattefradraget for håndværkerarbejde, er det strømme ind med ordrer på udskiftning af vinduer i København, hvor der i en del ældre ejendomme sidder vinduer, som slet ikke er up to date og derfor koster en hel del overflødige udgifter på varmeregningen. Så det ser ud til, at der vil være rigeligt med arbejde for mig de næste mange år, mente Leif.

Mange gode vinduesproducenter

Nu er det jo ikke sådan, at Rationel er de eneste, der er gode til at lave vinduer, døre og ovenlys. Faktisk er der flere yderst interessante leverandører i Danmark af den slags:

  • KPK Vinduer – dansk producerede og virkeligt attraktivt forhold mellem pris og kvalitet!
  • Outrup Vinduer – også danske og meget gedigne. Masser af lækre designs!
Nye vinduer
Nye vinduer – her fra Outrup Vinduer og monterede af Brdr. Gimm