Selvom det er skønt at være forældre og bruge kvalitetstid med børnene, så har alle brug for en pause en gang i mellem. Synes du ofte at du mangler lidt luft i hverdagen til dig selv? Så er der ingen skam i at søge lidt hjælp til børnepasningen.

I Danmark har det længe været både normalt og accepteret at have en babysitter i hjemmet. En babysitter kan gøre underværker for familielivet og give dig det pusterum, som du fortjener i din hverdag.

Børn elsker at blive passet

Det er på ingen måde en straf for de små, når der kommer en babysitter på besøg. Ofte synes børnene, at det er både hyggeligt og skægt at blive passet en aften eller to. Der skal naturligvis være god kemi mellem ungerene og babysitteren, så de ser frem til at bruge en eftermiddag eller aften med hinanden.

Mens ungerne nyder deres aften med babysitteren, så kan I som forældre tage en velfortjent pause. Tag ud og spise, i biografen, til fest eller på weekend tur et sted, hvor I kan slappe ordentlig af.

Hvordan finder man en god babysitter

Der er mange måder, at finde en babysitter på. Det kan være i kender en dygtig babysitter gennem familie eller venner, og ellers er der masser af steder online, hvor man kan finde en ansvarlig babysitter i nærområdet.

Det er en god ide at tage en uforpligtende snak med den potentielle babysitter først, hvor I kan se hinanden an, forventningsafstemme, aftale løn og arbejdestider og diverse praktiske ting. Det kan også være en god ide for børnene at møde babysitteren, så de på forhånd har et kendskab til den person, der skal passe dem. Det vigtigste er at I som familie føler jer trygge og glade for den person, som skal komme i hjemmet og bruge tid med børnene.

Gode forældre passer også på sig selv

At være en god mor eller far handler om meget mere end, hvor dygtig man er til at skifte ble og lege med legoklodser. En god forælder tager også hånd om sig selv og holder fri, når der er behov for det.

At give dig selv mere luft i hverdagen er med til at give overskud på kontoen, når det kommer til familielivet. Derfor er det utrolig vigtig også som forældre, at passe godt på sig selv, tage en pause fra familielivet og dyrke noget som man holder af.