Hvis man er fashionista, som min veninde er, så har man altid brug for nyt tøj. Hun har en særlig stil, og jeg beundrer hende for modet, hun har. Hun tør nemlig godt gå i en neon grøn, kunstig pels. Hun er farveglad og sætter sit tøj sammen på måder, jeg aldrig selv kunne drømme om. Men det ser altid godt ud. Hun bruger farver og mønstre på kryds og tværs af, hvad alle regler siger.

Fleecejakker til kvinder

Selv er jeg den her kedelige type, som går i jeans, ensfarvede bluser og almindelige dynejakker. Det bliver højest til en lille, bitte detalje, som sætter farve på en sort uldjakke. Måske en farvestrålende, lille broche eller et lille badge. Ikke mere.
Hun har flere gange forsøgt at få mig i farvestrålende tøj. Men det er ikke lykkedes hende endnu. Engang, da vi havde drukket kaffe på en café, fik hun mig med sig hen i en butik med vildt tøj. Vi skulle se på jakker til kvinder, fordi hun ville have en ny en til samlingen. Faktsik skulle det være en fleecejakke til en pige. Den havde en mørk, lilla farve og et kæmpe revers. Jeg så hende prøve den. Den var egentlig meget flot, men efter min mening var den også helt overdrevet. Det er måske det, der gør, at det virker for hende. Hun bruger et stykke tøj, som er vildt overdrevet, og så dæmper hun det på en eller anden måde ned, så det bare ser rigtig flot ud. Eller også så gør hun et eller andet med farverne, så man ikke lægger mærke til overdrivelsen. Jeg ved det ikke og kan heller ikke lure det af hende!

Jakken blev købt

Et par dage efter, at vi havde købt den lilla jakke til hende, så jeg hende igen. Hun havde den på. Havde sat den sammen med et par hvid- og sortternede bukser, en bluse med mønster af store, sorte blomster (og noget lilla var der også i mønstret) et par sko med høje plateau hæle og en hat. Skoene fik hendes ben til at blive uendeligt lange. Måske er det dét, hun gør. Ændrer på længden og finder en anden flade, som kan modstå den lilla farve. I dette tilfælde de ternede bukser. Imponerende. Vi sludrede over en kop kaffe igen. Jeg tænkte på, om jeg skulle spørge hende, om hun vil hjælpe mig med at finde en stil, som passer mig. Jeg er lidt træt af den her anonyme jeans og bluse stil. Da jeg endelig fik taget mig sammen til at spørge hende, blev hun utroligt glad. Ja, selvfølgelig vil hun gerne hjælpe mig. ”Du er jo høj, så du har uanede muligheder.” Det sagde hun faktisk. Hun begyndte at remse op for mig, hvad vi kunne gøre. Vi kunne fx starte med at se på jakkerne til kvinder én gang til i den her vilde butik, vi havde købt hendes jakke i. Hun er sikker på, at de har en flot jakke til mig. Vi kunne bagefter gå hen i parallelgaden og se på sko og bukser. Og en kjole. Hun kender en masse små butikker, som jeg aldrig ville have lagt mærke til. Jo, lad os komme på tøjindkøb.