Næsten uanset hvilken form for ferie I skal holde her i sommer, er det altid en god idé at have et par gode spil I kan finde frem. Det kan måske være nogle små spil til turen, hvis I skal længere væk eller nogle lidt større spil, til selve ferietiden. Specielt hvis vejret bliver lidt kedeligt eller hvis I bare trænger til foretage jer noget andet end at ligge i poolen eller tage på sight seeing, så kan et godt spil være en oplagt mulighed.

Skal I f.eks. på en ferie, hvor der er en længere rejsetid, kan små spil, som er lige til at have i lommen, være smarte at have med sig. Det gør hurtigt, at rejsetiden ikke føles nær så lang. På samme måde er spil også gode til bare at fordrive tiden med og til at hygge sig sammen om.

Tag også nogle udendørs spil med i sommerhuset

Hører I til den store skare af danskere, som tilbringer en del af sommerferien i et sommerhus, så er det helt oplagt at tage nogle spil, som er egnet til indendørs brug med jer. Men i lige så høj grad kan det være en god idé at tage nogle spil med, som kan bruges udenfor. Gode idéer kunne være badminton, en frisbee, en fodbold eller måske endda et spil stangtennis eller stigegolf, hvis I har plads i bilen. Er vejret godt er det nemlig rart, at have nogle spil med, som man kan spille udenfor i det gode vejr.

Mange spil fås i rejseudgaver

Rigtig mange spil fås efterhånden i specielle rejseudgaver, som fylder noget mindre end de oprindelige spil og som også er lette at pakke sammen. Rejsespillene er både lette af have med i kufferten og så er de også lette at finde frem og bruge under selve turen i f.eks. bilen eller i flyet.

Spil er godt til at aflede børns opmærksomhed fra selve rejsetiden, som ofte kan føles lang og kedelig (selv om vi som voksne måske slet ikke synes, at turen er så lang) og så er et godt spil også altid en god ting, når man skal hygge og have det rart sammen.

Der er god lærdom i mange af spillene

Samtidig med, at man kan hygge sig sammen over et godt spil, så kan man faktisk også lære noget af mange af spillene. Mange spil indeholder f.eks. elementer af geografi, viden om samfundsforhold eller måske styrker de f.eks. evnen til at læse eller regne. På den måde kan man tilegne sig noget viden samtidig med, at man slapper af og har det sjovt sammen. Og det sker ofte stort set uden, at man lægger mærke til, at man er i gang med at lære noget nyt.

Der er altså mange gode grunde til at huske at tage nogle spil med på ferieturen – så husk det nu, næste gang I skal afsted.