Hvis du er af nogenlunde min årgang, og du frekventerede diskoteker, da du var ung, husker du nok de kære øjeblikke, hvor røg væltede ud over dansegulvet. Det var dengang i 1970’erne slutning, og vi var alle overvældede af, det overhovedet kunne lade sig gøre. Nu ser det ud til, at røgmaskiner er tilbage! Og det er trommer også – men nu skal det være i form af el trommesæt!

Kyssetid

Som ungersvend dengang havde jeg en kæreste, der havde den vane, at vi kun kunne kysse på dansegulvet, når der kom røg fra røgmaskinen. Det gjorde der heldigvis tit – for DJ’en var en af mine gode venner 🙂

Keld hed ha – han kom i øvrigt frygteligt af dage senere i trafikulykke, men det er jo en helt anden historie. Keld havde en kammerat, der hed Jan og som aldrig blev kaldt andet end Jan Orla, fordi hans fra hed Orla. Jan spillede på guitar og hans bror, som jeg ikke kan huske navnet på, spillede på trommer, som han havde betalt en formue for. Det var jo dengang før de tider, hvor firmaer som for eksempel Danguitar kan sælge hele trommesæt meget billigt.

Nu skal der røg til diskotekerne igen

Nå, men nu er de så populære igen – de der røgmaskiner. De sælges til både private og til dansesteder, og mange private har masser af sjov med dem. Det skyldes, at priserne på røgmaskiner er faldet til et uset lavt niveau.

Faktisk sælger Danguitar.dk i Grenaa røgmaskiner fra helt ned til 259 kroner inkl. moms! Jeg mener at huske, at de billigste røgmaskiner dengang lå omkring 1.000 kr, så udviklingen der er gået som med så megen anden elektronik.

Har du en røgmaskine?

Alt er med el nu om dage – næsten da

Jeg noterer mig, at selv om næsten alt nu om dage er elektronisk, er der heldigvis også mange, der mestrer at spille på ikke-elektriske instrumenter som for eksempel den skønne halvakustisk, som mange også kalder for Western guitar 🙂