Det er for mange vigtigt at have én tæt på, som man kan dele livets glæder med. Det kan være en vis tryghed. Men for andre er det lige så fint at være alene.

Mange foretrækker faktisk at være single, da det for dem er lig med frihed og selvbestemmelse. Man skal ikke tage samme hensyn til andre, som når man er i et forhold, og man kan gøre tingene præcis på sin egen måde.

Mange mennesker kan gå rundt og være single i lang tid, før de finder den eneste ene. Andre oplever flere gange i løbet af livet at blive single, hvilket for mange også kan være en hård omgang at skulle gennemleve. Det er ikke altid lige sjovt at måske blive droppet af én man elsker. Men det er nu engang en del af livet, som man må forholde sig til.

Som single har du så mulighed for at bruge noget mere tid på venner og familie, hvilket jo også er vigtigt at holde ved lige. I sidste ende er venner og familie noget af det allervigtigste. Så hvis man er single, kan det faktisk på mange måder være en fordel i den henseende, da man så har mulighed for at give familie og venner en masse opmærksomhed. Hvis man ikke er single, kan det være en tand sværere at give familie og venner opmærksomhed og sågar fokusere på personlige ting, da man har en kæreste, der også skal tages hensyn til.

I en travl og moderne hverdag, som de fleste af os lever i, kan det ind imellem være svært at finde tid og gøre plads til andre. Specielt i perioder af sit liv, hvor man eksempelvis fokuserer meget på karriere o.lign., kan det være småt med muligheder for at få etableret langvarige forhold.

Der er både fordele og ulemper ved at være single. Og man må jo gøre op med sig selv i hvor stor grad, de negative eller positive sider overskygger hinanden. Og herfra vurdere om man vil sate på et forhold eller leve alene.