Det var sødt af bedstemor at forære Lene sin gamle bærbare, da hun havde valgt at anskaffe sig en ny. Lene på 12 år holder meget af at spille spil på vores computer, men det er da en klar fordel for hende at have sin egen computer, så hun kan sidde inde på sit værelse og spille.

Der var bare lige den hage ved det, at bedstemors bærbare var af lidt ældre dato. Den fungerede fint, men den var lige langsom nok til at kunne klare de spil, Lene plejer at spille.

Jeg spurgte en kollega til råds, og han sagde, at man formentligt sagtens kan få installeret noget mere ram til computer i den bærbare, selv om den er af ældre dato. Om ikke andet, mente han, så kan den bestående klods med ram skiftes ud med en anden med langt mere ram i.

Så jeg tog computeren med ind i en forretning, der sælger reservedele til computer, for at høre, om de kunne hjælpe mig med problemet. Ekspedienten kiggede nærmere på den bærbare og fastslog, at det kunne godt lade sig gøre, men han havde nok ikke lige noget på lager, der passede i den gamle computer.

Men vi kan bestille det hjem til dig og montere det i computeren. Vi skal alligevel have sendt en ordre på et parti batterier til bærbare computere, og da det er samme leverandør, kan vi have din ekstra ram allerede i morgen, lovede han, så jeg sagde ja tak og henter computeren i morgen.