Der er ingen vej uden om, konstaterede min gode nabo Jeppe, da han forleden dag fortalte, at han og hans kone var nødt til at få solgt deres hus så hurtigt som muligt, fordi de begge to havde mistet deres ellers gode jobs og nu var afhængige af en arbejdsløshedsunderstøttelse, som ikke er stor nok til at klare udgifterne på huset, som de har haft i godt fem år. Heldigvis var de medlemmer af hver deres a-kasse, som de havde fundet ovre på trygt.dk

Det gjorde mig virkelig ondt at høre, for de er et par rare mennesker, som vi har haft et godt naboskab med i den tid, de har haft huset. Jeppe fortalte med en vis nervøsitet i stemmen, at det bliver første gang, han skal arbejde med salg af bolig, for indtil de købte huset, boede de i en lejet lejlighed.

Han er også lidt nervøs for, at det kan tage ubehageligt lang tid at få solgt huset, for markedet er jo noget trægt i disse tider. Han og hans kone har bestilt en gratis salgsvurdering, som mange ejendomsmæglere jo annoncerer med, så nu håber de, at huset bliver vurderet højt nok til, at de kan komme fra det uden at stå tilbage med en gæld, som de kan få svært ved at afdrage på.

Jeppe nævnte også, at den ejendomsmægler, de har bestilt salgsvurderingen hos, har lovet dem, at der bliver tale om solgt eller gratis, hvis han får huset til salg, så de løber jo på den måde ingen form for økonomisk risiko, og det har de heller ikke råd til.