Her på det sidste har jeg bogstaveligt talt meget svært ved at komme ud af sengen. Det knager i hele rygsøjlen. Det gør ondt. Det virker, som om at jeg ligger og forvrider mig i sengen i løbet af natten. Det har den konsekvens, at jeg må kæmpe en kamp for at komme på benene. De første par minutter efter endelig at være kommet på benene er svære. Jeg er ligesom bange for at bevæge mig – måske af skræk for, at det skal gøre ondt i ryggen. Men når jeg endelig har fået lidt gang i kroppen, og er kommet i vigør igen, så forsvinder smerten. Jeg glemmer alt om den indtil næste morgen. Og så sker det igen.

Nogle dage..

Der er nogle dage, hvor det er nemmere at komme i gang. Men de dage, hvor her er meget høj luftfugtighed, er det altså svært. Er jeg ved at blive gammel? Eller er det simpelthen bare et spørgsmål om, at jeg i forvejen ikke får bevæget mig nok? Jeg synes da ikke, at jeg er ved at blive gammel. Endnu. Jeg har da mindst 40 år tilbage endnu. Kan det have noget at gøre med, at jeg faktisk har en gammel rygskade efter et fald? Jeg faldt jo meget uheldigt, dengang jeg dyrkede atletik og sprang højdespring. Jeg kan huske, at jeg landede på ryggen, men ikke på madrassen. Det gjorde ondt. Jeg besvimede faktisk af smerten dengang. Jeg blev naturligvis kørt på skadestuen, hvor jeg blev gennemtjekket for frakturer mv. Der var en lille fraktur, som dog var ubetydelig. Jeg måtte dog blive liggende på hospitalet i et par uger, inden de ville udskrive mig. Kan det være det, der viser sig nu, her 15 år efter?

I fysioterapi

Jeg vil sådan set gerne have det tjekket. Måske er det virkeligt bare et spørgsmål om, at jeg skal bevæge mig mere. Måske vil det være fornuftigt med noget fysioterapi? Jeg går på nettet og leder efter ”Fysioterapi Valby” og finder faktisk adressen på den klinik for sportsfysioterapi i København, som jeg gik hos dengang lige efter, at skaden var sket. Jeg ringer op til klinikken og får min gamle terapeut i tale. Han lyder lidt træt, så jeg spørger ind til, hvordan det går. Kan han huske mig? Det kan han godt. Han fortæller mig, at han har vanvittigt travlt, men at han gerne vil give mig en tid til på torsdag, så vi lige kan tjekke, hvad der sker med min ryg.

Det løsner sig

Der sker noget mærkeligt med mig. Jeg kan bogstaveligt talt mærke, at alle spændingerne, jeg har i min krop ligesom, begynder at løsne sig. Har det noget at gøre med, at jeg føler mig tryg over at vide, at jeg kan komme i behandling hos en fysioterapeut, som jeg stoler 100% på? Jeg ved det ikke. Jeg tror det. Og håber virkeligt, at der bare er tale om nogle voldsomme spændinger i muskulaturen, som bare skal løsnes op. Måske behøver jeg ikke en fysioterapeut til det. Måske kan jeg klare det med noget massage. Og det vil da ikke være så dårligt.